Thursday, March 3, 2011

Y O U and I

Love Story
  • On 27 Jun 2009 .. ( Starting )

I start kenal die malam birthday die ( 28 Jun ) .. on that time actually we're working . . die baru join tempat keje I dalam 3 hari .. tp memang tak pernah tegur die sbb
I tak tau die ni Foreigners ke local , sbb tempat keje I memang ramai Foreigners . . kebetulan pulak muke die mase tu memang dah macam fhilipino . . I nak tegur tp tak tau sebenarnye tak tahu nak cakap bahase ape , haha !! on my mind asyik pikir , nak cakap melayu kang takut tak paham , nak cakap English , da la English berterabur . . malu la plak . . last2 tetibe I dengar die cakap melayu . . so I pon ape ag , start la mengedik and kacau2 die ,haha ! dah die pon melayan kan , so bertambah2 la "Jual Minyak" ..
start dari malam tu kitorg makin rapat .. makan same2 , g mane2 die ade . . wah Bahagianye hidop !!





  • 3 July 2009 ( Couple ) 

Ktorg Kenal dalam berape hari jek . . then , sehari lepas my birthday , dengan berbuktikan sehelai tisu , he ask me to be his GF :) . . die mintak couple gune kertas jek , aduyai. . tak romantic langsung . . ingat nak dapat la bunga ke , Org melulut depan sambil bagi cicin gelang rotan pon ok la gak . . ni Pakai tisu org buat lap2 mulot tu . . hurm ~_~ . . but then I still accept him to be my BF . .:) hehe . .


  • December 2009 ( Marriage ) 
 On December we decide to get marriage . . hidop ktorg susah sikit lepas tu . . sebab tempt keje ktorg dah ditutup , lepas tu kami pon menganggur . . sedih sangat mase tue . . pernah sampai duit tak de langsung . . dah la mase tue tak keje . . dekat sebulan kami duduk rumah dengan tak de pape . . sampai la satu hari die dapat offer keje kat sunway , alhamdullah . . starting on that moment we start new life . .



HE'S MY EVERYTHING ..ILYDFM
  • New Life 
 Kami start hidup baru dari ZERO . . sangat2 susah mase tu .. tak dek transport , duit , ape pon tak dek .. sampai die terpakse pinjam kawan die Rm 50 untuk mulakan hidup . . dengan bermodalkan Rm50 tu lah , die start keje baru. . die kerja malam, nak Pegi keje transport tak de , so kene kuar awl petang ambik bas dr shah alam ke sunway . . pas tu balik keje plak 4,5 am . tunggu bas sampai kul 6 lebih , Baru boleh balik rumah . . hari2 die buat benda same ..:( kadang2 die pinjam moto kawan die pegi keja , tak pon tumpang orang Pegi and balik keje . . sampai org malas nak layan, kene gak buat muke tebal sebab nak cari rezeki . . :( hari2 I menagis tengok die cam tu . .on that time I tak keje sebab die tak bagi , alasan nye tak nak I penat and susah2 cam die . . he always said to me everytime I cry in front of him " sayang , tak pe .. I susah tak pe , janji I tengok wife I happy . . and I mintak maaf sebab I belom boleh bagi kesenangan kat u lagi . . " ( ayat yg bukan buat I rase lega , tp buat I bertambah2 menagis , da macam air terjun menlimpah2, ke ladang gandum haha! ) lagi pon bak Kate perpatah , "bersusah2 dahulu Dan bersenang2 kemudian " .. 


** TO BE CONTINUE . . (penat dah :)



No comments:

Post a Comment